top of page

Ο Πάνος Μπλέτζας ηχογραφεί το νέο του τραγούδι με την υπογραφή Μίμη Πλέσσα....


O πολλά υποσχόμενος 20χρονος καλλιτέχνης Πάνος Μπλέτζας ηχογραφεί το νέο του τραγούδι, στο studio Fabrica στο Γκάζι, με τον αγαπημένο μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Το τραγούδι που του έκανε την τιμή να του προσφέρει απλόχερα ο μεγάλος συνθέτης, έχει τον τίτλο "Βυζαντινό σημάδι" σε ποιηση του μεγάλου μας ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου.

Το τραγούδι θα κυκλοφoρήσει για πρώτη φορά, σε λίγες μέρες από την Free Records με Executive producer τον Παύλο Χριστοδούλου.

Τα γραφόμενα του Πάνου Μπλέτζα στο facebook post , συνοψίζουν τα πάντα σε 3 γραμμές :

"... Αλλο ένα παιδικό μου όνειρο που πραγματοποιείτε . Εύχομαι να το αγαπήσετε και οι νεότεροι φίλοι μου καθώς πρόκειτε για ένα άκρως επίκαιρο και ουσιαστικό τραγούδι που φανερώνει πολλές αλήθειες για όλη αυτή τη σημερινή κατάσταση που βιώνουμε... " Η συνεργασία αυτή, θα επισφραγιστεί με ζωντανες εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Γνωρίστε τον Πάνο.

Ο Πάνος Μπλέτζας (Παναγιώτης Μπλέντζας) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου 1994.

Γονείς του η Ανθή και ο Γρηγόρης Μπλέντζας. Κατάγεται απο την Βίνιανη Ευρυτανίας και μεγάλωσε στο νησί της Κώ απο όπου κατάγεται και η μητέρα του. Η ενασχόληση του με τις τέχνες ξεκίνησε στην ηλικία των 11 ετών καθώς τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά στο νησί , συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις καθώς και σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Η φιλία του με την μεγάλη του παραδοσιακού μας τραγουδιού Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη τον οδήγησε κυρίως στο να κατασταλάξει στη μουσική. Γράφει και ο ίδιος κομμάτια με μουσική και στίχους δικούς του και αγαπά τους ανατολίτικους και παραδοσιακούς δρόμους καθώς μεγάλωσε με τα δικά τους ακούσματα Η πορεία του στη μουσική. Στις 21 Οκτωβρίου του 2013 μπαίνει ενεργά στο χώρο της δισκογραφίας με το πρώτο του κομμάτι με τίτλο "Χάνεις χρόνο" σε μουσική του γνωστού συνθέτη Γιάννη Φρασέρη που υπογράφει πλήθος επιτυχιών στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Γιάννη Πλούταρχο , Νίκο Οικονομόπουλο ,Νότη Σφακιανάκη,Δέσποινα Βανδή κ.α) και στίχους Φαίης Κωνσταντινίδου. Με τους ίδιους δημιουργούς ακολούθησαν τρία ακόμα κομμάτια με τους τίτλους "Είπες Πολλά", "Πολύ Μπροστά" και "Επικίνδυνα πετώ" Λίγο αργότερα έρχεται το πρώτο κομμάτι σε δική του σύνθεση και στίχο αλλα και το πρώτο βίντεο κλιπ του Πάνου Μπλέτζα με τίτλο"Νυχτερινές Διαδρομες" Σημαντική στιγμή στην πορεία λιγο μετά και συγκεκριμένα στις 10 ιουλιου 2015 αποτέλεσε η κυκλοφορία του τραγουδιου "Τραπέζι στ'αστερια" καθώς πρόκειται για ένα ντουέτο με την μεγάλη κυρία του λαικού τραγουδιού Πίτσα Παπαδοπούλου σε στίχο Γεωργίας Σιμηνή και μουσική του διαχρονικού και αγαπημένου συνθέτη Χρήστου Γιαννόπουλου. Μέσα στο 2015 ο Πάνος πραγματοποίσε και το τηλεοπτικό ντεμπούτο του στην Ελληνική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην αγαπημενη εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα "Ολοι οι καλοί χωράνε" Στο δυναμικό του έχει εντάξει εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Ουτρέχτη, Στουτγκάρδη, Βέλγιο κ.α ) σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά καθώς και συναυλιακούς & θεατρικούς χώρους. Παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Θεμης Αδαμαντιδης, ο Γεράσιμος Ανδρεατος, η Κωνσταντίνα, ο Θάνος Καλλίρης, η Κέλλυ Κελεκίδου, ο Πέτρος Ίμβριος κ.α. Σταθμός στο ξεκίνημα του είναι η συμμετοχή του στην μουσικοθεατρική παράσταση "Αν μ'αγαπούσες λίγο" με πρωταγωνίστρια τη γνωστή ηθοποιό Έφη Οικονομάκη και το μεγάλο λαικό συνθέτη κ. Τάκη Σούκα. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε τα τέσσερα σάββατα του ιουνίου 2014 στο θέατρο Χυτήριο στην Ιερά Οδό. Λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου 2015 πραγματοποιεί μια σειρά παραστάσεων αφιερωμένων στη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη στον ίδιο χώρο σε συνεργασία με τη γνωστή καθηγήτρια φωνητικής Στέλλα Χροναίου, με τίτλο "Στέλιος Καζαντζίδης unplugged" όπου μαγνητοσκοπήθηκαν και αναμεταδόθηκαν από την ΕΡΤ (Δημόσια τηλεόραση). Ζεί στην Αθήνα όπου φοιτεί με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών (Χαλανδρίου).

Μείνετε συντονισμένοι, στο musicafe.gr... περισσότερα σε λίγες μέρες !


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page